Den tråkiga biten

Som företagare, ensamföretagare, är det stora problemet att du inte hela tiden kommer att få syssla med det som du älskar allra mest. Visserligen är du fri att lägga upp arbetet precis som du vill och passa in det efter din agenda, men du kommer aldrig komma ifrån det nödvändiga onda som behövs göras, dels för att få en bra kontroll och koll på företaget, men också sådant som rent lagstiftat måste ske. Det betyder en hel del planering, pappersarbete och räknande av inkomster och utgifter. På många sätt är det enklare att vara anställd, men det innebär i sin tur att man inte är sin egen chef, vilket jag ser som ett problem. Jag tycker om att bestämma över mig själv och mitt eget arbete.

ledningssystem

Men jag är inte heller sen med att fråga efter hjälp med sådant som jag själv inte känner mig speciellt bra på. Min profession är ju fotografering, det är det jag är bra på, rent av expert. Jag är långt ifrån expert på att driva företag, och däri insåg jag behovet av att ha någon typ av ledningssystem på plats för att företaget ska kunna fortsätta flyta, och kanske till och med prestera ännu bättre än vad jag har gjort hittills.

Som tur är var det inte speciellt svårt att hitta det som jag letade efter. Efter några enkla sökningar på Google efter pålitliga ledningssystem hittade jag ett företag som jag nappade på direkt. Med en bra kontakt och en bra inledning på min uppstyrning av mitt företag så känns det väldigt bra såhär i början, och jag räknar med att det kommer lösa väldigt många problem för mig. Förhoppningsvis kan jag lägga än mer tid på själva fotograferingen och mindre på det tråkiga pappersarbetet.