En glöd har tänts

Eldstäder är ingenting som jag fotograferat tidigare, eller ens funderat över speciellt mycket. Men det har ändrat sig hastigt och lustigt, i och med att vi nyligen har skaffat oss en hemma. Jag var lite skeptisk till att börja med, inte minst på grund av att priset var rätt så högt (tyckte jag). Men efter en intensiv övertalningskampanj så gav jag med mig, och det ångrar jag inte det minsta. Murspis eller eldstad och liknande är ingenting som jag växte upp med, varken hemma eller när jag besökte mor- och farföräldrar i deras sommarstugor. Tydligen så har jag gått miste om någonting riktigt speciellt, men det är bara att ta igen det nu i vuxen ålder.

Svår att fotografera
Men nu ska jag få in det här på fotografering också, och det är en riktig utmaning tycker jag, att fotografera eld så att det blir bra. Man vill ju gärna få den där gammaldags känslan, nästan lite som en saga eller så, och det är inte helt lätt. Inget av mina försök än så länge har varit helt lyckade, men jag kämpar på ändå, och förr eller senare så kommer det nog att lossna. Nu köpte vi den ju inte i första hand för att jag skulle fotografera den heller.

MolnNu när vi skaffat oss vår murspis så funderar vi också på det där med eldstäder utomhus. Det skulle ju vara riktigt kul det också, i stället för en grill. En grill är bra på sitt sätt men kan väl knappast jämföras med en riktig eldstad? Dock, det får nog vänta till nästa år, så vi inte ruinerar oss fullständigt. Även om vi fick ett bra pris på eldstaden (från Contura) så kostade den ändå en hemskans massa tusenlappar. Men en dag så.

Nej, nu får det räcka för idag! Solen skiner och det är varmt ute, så varför då sitta inne vid min laptop? Dax att gå ut och se om det finns någonting spännande, fint eller roligt att fotografera! Vi hörs när vi råkas! Sitt inte inne för mycket nu, utan ut och jaga Pokemons med er 🙂