Letar ny lägenhet

lägenhetEfter att ha bott i samma lägenhet i flera år nu börjar det definitivt bli dags att flytta. För en fotograf som mig är det en inte helt lätt sak eftersom jag har lite specialkrav som andra saknar. Det gäller då främst det här med mörkrum. Den lägenhet jag flyttar in i måste jag ha möjligt att inreda ett bra sådant – det är helt enkelt inte något som går att kompromissa med. Naturligtvis begränsar det mitt urval en del och det blir ju inte bättre av att bostadsmarknaden ser ut som den gör. Men nuvarande bostad börjar definitivt kännas för liten och är dessutom lite tråkig, så flytta ska jag, kosta vad det kosta vill.

Och det kommer ju att kosta en del, men förhoppningsvis kan jag också få en del pengar för min gamla lägenhet. Jag funderar på att anlita en fastighetsmäklare i Stockholm för att få ut mesta möjliga för den. Med tanke på hur bostadspriserna har ökat sedan jag köpte den så kommer jag nog att gå med rätt så stor vinst – helt klart en av mina bättre investeringar. Men då ska jag ju först hitta någon annan stans att bo först, vilket som sagt inte är det lättaste. Förutom kravet att det ska gå att inreda ett mörkrum så tänker jag vara riktigt kräsen, så att jag verkligen får drömlägenheten som jag kan tänka mig att bo i tills jag dör. Det får ta den tid det tar, men jag tänker absolut inte ge mig.