Mingelbilder på studenten

Jag vet att det kan kännas som att studenten är långt borta, men när det nya året är här brukar det gå väldigt snabbt. Helt plötsligt står man där och så är det vår och man undrar var tiden tog vägen. Varför tog jag inte tag i saker när det fanns tid, istället för att skjuta upp allt och bli tvungen att lösa saker i sista minuten?

I min bransch är det dessutom en fördel att vara tidigt ute, för jag är bara en person och när jag är uppbokad så är jag uppbokad. Många bokar mig långt i förväg för att vara säker på att de får en fotograf på just det datumet som de behöver en fotograf. Det är positivt både för mig och för kunden. Och därför tänkte jag passa på att påminna redan nu om att börja fundera över på vilket sätt du vill dokumentera din student.

Mingelbilder
Jag tar både uppdrag av enskilda personer och av grupper, studentföreningar och skolor. Vill ni ha en fotograf som dokumenterar alla studenter och deras dag, från champagnefrukosten till mösskastningen, och kanske rentav också studentbalen? Eller vill du som privatperson ha en egen paparazzi som följer bara dig och skapar minnen av den här speciella dagen, från händelserna på skolan till smörgåstårtan med mormor och festligheterna på kvällen? När det gäller mingelbilder tar jag betalt per timme och levererar runt 200 bilder per timme som ni får på ett usb-minne. Ni betalar sedan en extra summa för de bilder ni vill ha redigerade. Här finns olika typer av paketrabatter och möjlighet att exempelvis få en fotobok. Kontakta mig så berättar jag mer.

Porträttbilder
Jag tar också porträttbilder men då måste man boka detta några dagar i förväg då jag inte har tid att göra det på själva studentdagen, och i ärlighetens namn kommer du förmodligen inte heller att ha tid med det. De flesta vet ju ändå ganska långt i förväg vilka kläder man ska ha och mössan brukar man också få i god tid. Det är alltid roligt att ha ett minne från hur man såg ut när man tog studenten, i form av ett finare foto som farmor kan sätta upp på väggen. För porträttbilder erbjuder jag mängdrabatt på utskrifter och förstoringar – ju fler ni köper desto billigare blir det.

Var ute i god tid
Jag vill absolut inte att ni ska känna er stressade, utan vill bara helt vänligt påminna er om att vara ute i god tid. Det är ju mycket att tänka på inför studenten, vilka kläder man ska ha, vilken mat man ska bjuda på, om man ska ha en stor fest eller litet fika och vad man ska ge den lyckliga studenten i studentpresent. Fotograferingen kan lätt bli bortglömd mitt i allt, och så står man där med mobilkameran och försöker få någon vettig bild mellan mösskastningen och smörgåstårtan. Vill ni förresten ha tips på bra studentpresenter så kan jag rekommendera http://www.getpersonal.se/presenter/studentpresent.html där det finns en massa fina saker som man kan få med personlig gravyr, som manschettknappar, armband eller plånböcker. Get Personal har något för de flesta!