Nytt objektiv på väg

Jag har funderat ett tag på att skaffa ett fisheyeobjektiv, och nu har jag gjort slag i saken och beställt ett. När man tar bilder med fisheye så blir det ju ett lite förvridet perspektiv, och det är inget som jag har så mycket nytta av i mitt arbete. Men jag tycker att det är roligt att utvecklas och lära mig att behärska nya tekniker, och dessutom är ju fotograferandet inte bara mitt jobb utan också min hobby. Om jag bara skulle ta bilder när jag jobbar så skulle jag nog tröttna ganska snabbt. Missförstå mig rätt nu, jag älskar mitt jobb och att jag får jobba med mitt intresse, men det är ju genom mina egna bilder där jag får använda min kreativitet utan ramar som jag utvecklas allra mest.

Så nu har jag alltså beställt ett fisheye. Jag beställde det från gotaplatsensfoto.se som hade bra priser, och det slank också ner en annan sak i varukorgen. Jag har nämligen länge velat ha en bra kikare och nu kändes det som att det var dags. Så det blev också en handkikare från Götaplatsens Foto. Det blev Nikon eftersom jag kör med det märket på kameran också, och jag vet att det är grejer med bra kvalitet. Kameror och kikare går ju lite hand i hand.

Jag gillar att upptäcka världen genom en kameralins, men ibland känner jag att jag bara vill ta in världen och inte fånga den på bild. Ibland kan man bli lite för fokuserad på att bilden ska bli bra, och då glömmer man att faktiskt titta på det man ser. Jag tror att jag kommer att älska min nya kikare!