Om mig

Jag heter Jonna och har haft ett brinnande intresse för allt som har med fotografering att göra ända sedan jag var liten nog att hålla i en engångskamera. Den som fick mig att komma in på det här spåret var definitivt min pappa som har flera år bakom sig som pressfotograf, och jag har tack vare honom fått ovärderlig hjälp när det kommer till att utveckla mitt eget fotograferande.

Jag är 29 år idag och har de senaste 10 åren arbetat aktivt med fotografering, då jag startade mitt företag redan året efter gymnasiet. Tack vare att jag fick intresset så pass tidigt i livet gjorde också att jag alltid har haft en klar bild av vad jag vill syssla med och hur jag kommer att ta mig dit. Det började med att jag valde att studera media efter grundskolan och på gymnasiet fick jag lära mig mycket som jag idag har användning av, både i mitt yrkesliv och i det privata. Det var bland annat där som jag blev förälskad i mörkerrummet och allt som kommer med det, med tekniker och material som är väldigt roligt att testa sig fram med.

Efter gymnasiet drog jag då smått igång med mitt fotograferande och det mesta cirkulerade kring vänner och bekanta som, i ärlighetens namn, mest ”beställde” bilder från mig som ett sätt för dem att hjälpa mig att utvecklas som fotograf och samtidigt få en slant för det. Det utvecklades så småningom, och medan jag fortbildande mig i fotograferandets ädla konst på folkhögskola, fick jag då äntligen mitt första riktiga uppdrag efter att företaget hade hört gott om mig, då en vän jobbar där. Jag fick chansen, helt enkelt, och tog den.

Det har varit många spännande år som gått och jag har lärt mig extremt mycket om mig själv och vad jag kan, samtidigt som jag har skapat fotografier som tilltalat de kräsnaste av kunder. Det är med en stolthet jag nu kan hävda att jag är en fotograf av rang och att anlita mig för olika uppdrag är ett säkert sätt att veta om att man får något högkvalitativt tillbaka.